Goblen ART: Gobelins handmade by Elena Zidaru
RSS Feed Bookmark and Share

Expozitii si targuri in tara si strainatate

Propune noi categorii in acest forum

Expozitii si targuri in tara si strainatate

Postby Larisa » Wed May 20, 2009 11:51 am

Daca aveti posibilitatea, sa editati un calendar cu targurile si expozitiile de gen care au loc in tara si strainatate.
Multumesc.
Larisa

Re: Expozitii si targuri in tara si strainatate

Postby elenazidaru » Sat Jun 06, 2009 8:44 pm

Tirguri si expozitii - acesta a fost visul meu la infiintarea asociatiei. Am crezut ca fiecare lucrator de goblenuri isi doreste ca macar o data pe an sa-si prezinte lucrarile, eventual sa vinda.Din pacate nu s-a inteles ca participarea la astfel de evenimente costa destul de mult , iar posibilitatea de a vinde este f. mica pentru goblenurile de serie.
In tara sunt sumedenie de tirguri organizate fie de Camerele de Comert Judetene, fie de zilele orasului respectiv.
In strainatate cele mai multe sunt in Marea Britanie si SUA , saptaminal, in f.multe localitati, dar aceste tirguri sunt metode de socializare, de schimburi de experienta si de prezentare a maiestriei si talentului individual. Aceste tirguri sunt dedicate doar celor care produc obiecte confectionate din pinza si ate.
Dar, doar sa ne laudam si noi cu ceea ce coasem nu cred ca merita sa investim f.multi bani, de aceea eu consider ca ar trebui sa ne gindim mai mult spre tirgurile care vind fie bunuri de larg consum si decoratiuni, fie obiecte de arta .
In concluzie ar trebui sa stiu ce iti doresti de la aceste tirguri sau expozitii, ca sa pot face o lista cu ele si mai mult, sa-ti spun si cam cit costa sa inchiriezi spatiu de expunere la astfel de evenimente(apoi transport, cazare si masa pe durata desfasurarii evenimentului+ costuri privind transportul exponatelor, taxe de export definitiv sau temporar, taxe de patrimoniu, pe buc de goblen, taxe la Camera de Comert sa certifice ca este produs romanesc,etc pentru ca mai sunt cheltuieli dar nu vreau sa te sperii din primul raspuns)Tot ce am scris mai sus, pot dovedi cu deconturile participarii mele la Tirgul de Arta de la Florenta(aprox.3.500 euro).Am uitat sa mentionez faptul ca, chiar daca am avea bani destui pentru participare, multe tirguri din strainatate nu te accepta daca nu ai mai participat la alte 2 tirguri internationale inainte.
elenazidaru

Re: Expozitii si targuri in tara si strainatate

Postby Larisa » Sun Jun 07, 2009 11:24 am

Pentru inceput, cele din tara. M-am gandit ca poate sunt membrii ai asociatiei care participa la aceste targuri organizate cu diferite ocazii si mi-ar face mare placere sa vad lucrari realizate de altcineva, si chiar daca si eu cos, de ce nu, poate sa si cumpar si chiar sa facem schimb de idei.
In octombrie, am inteles de la o doamna din Craiova, ca ar avea loc acolo un astfel de targ, la care dansa si inca alte cateva doamne participa.
Sau macar o data pe an, sa ne intalnim mai multi membri ai asociatiei, ca la o sezatoare, intr-o locatie acceptabila, nu de 5 stele, bineinteles fiecare pe cheltuiala proprie. Ca un miniconcediu, de vineri dupaamiza pana duminica seara, de exemplu, sa avem si o zi in care se poate coase. Ne luam sotii, ei viziteaza imprejurimile, iar noi cu ale noastre :)
Si nu neaparat numai cine coase goblen, ci si alte obiecte de lucru manual...fete de masa, diverse decoratiuni realizate manual, costume populare, etc...Poate undeva la o pensiune unde vin si turisti straini, si unele persoane ar putea chiar si vinde sau ar primi comenzi.
Ceva prin care sa incercam sa promovam lucrul manual din tara noastra.
Larisa

Return to Sugestii forum