Goblen ART: Gobelins handmade by Elena Zidaru
RSS Feed Bookmark and Share

Elena Zidaru - goblen - creatie noua 16 martie 2009

Modele de goblen lucrate sau in lucru

Postby Administrator » Tue Mar 17, 2009 2:40 pm

coborarea_in_mormant_big.jpg
Deposition of Christ

Painter: Raphael Sanzio
Colors: 90
Price: 4200 Euro
Dimensions: 45 * 46.8 cm

Raphael’s Deposition was painted for Atalanta Baglioni in memory of her son Grifonetto, who was killed in the fighting for the dominance of Perugia, and housed in the church of S.Francesco in Perugia in 1507. It remained there for 101 years, until it was removed at night with the complicity of the priest and sent to Pope Paul V, who gave it to his nephew for his collection and it thus became the property of the Borghese family. After the Treaty of Tolentino the painting was sent to Paris in 1797. When it came back to Rome in 1816, only the central scene was returned to the Borghese collection, while the three theological virtues, Faith, Hope and Charity, remained in the Vatican Museums (the ornamentation surmounting it by Tiberio Alfani is in the National Gallery of Umbria).
This large altarpiece presents the scene like a Roman relief and is inspired by the reliefs on ancient Roman sarcophagi depicting the transportation of Meleager. It is interesting to note that in his preliminary sketch the artist has drawn Christ lying in the ground, as in the painting by Perugino, but when he executed the painting he decided on the antique form of transportation, as seen in a relief he probably studied on the Montalvo sarcophagus in Florence (now in the Torno Collection, Milan). But the influence of Michelangelo can also be seen in the composition of Christ (cf. the Pietà, St.Peter’s) and the figure seen in the profile supporting the Madonna repeats a similar pose in the Doni Tondo (in the Uffizi, completed a year before the Deposition).
Administrator
Site Admin

Re: Elena Zidaru - goblen - creatie noua 16 martie 2009

Postby Larisa » Wed May 20, 2009 11:56 am

Doamna Elena, va admir si va apreciez munca de multa vreme.
Prin intermediul unui forum am "cunoscut" virtual, sa zic asa, o "eleva" a dumneavoastra care a realizat la randul ei lucrari deosebite.
Sper ca intr-o zi sa pot avea si eu macar un sfert din realizarile dvs. si ale ei.
Larisa

Postby elenazidaru » Sat Jun 06, 2009 9:20 pm

Draga Larisa felicitari pentru modelele prezentate.Sunt pline de veselie si candoare.
Cit despre "eleve" de-ale mele nici vorba.Nu ma consider nici profesor nici maestru in aceast domeniu, doar ca am ceva experienta acumulata prin faptul ca am cusut mult si nu intotdeauna bine, ceea ce m-a facut sa insist sa obtin goblenuri din ce in ce mai reusite- sa fim bine intelese- doar pentru gustul meu, caci sunt multi cei ce considera ca fac goblenuri"ciudate",prin faptul ca ador culoarea neagra.Dar, cum eu lucrez doar ce-mi place mie, ceea ce va recomand si voua,imi place sa aud parerile celorlalti goblenistii, dar nu ma influenteaza deloc in alegerea modelelor.
Din pacate, multi goblenisti se pun in piele cumparatorului si nu in cea a colegului de breasla.Un lucru e cert- critica e intotdeauna benefica celui caruia ii este adresata-daca poate fi si argumentata.
elenazidaru

Postby Larisa » Sun Jun 07, 2009 10:58 am

D-na Elena va multumesc din suflet pentru aprecierile dvs.
Eu sunt incepatoare si cuvintele cuiva care a cusut atat de mult si frumos in acelasi in timp, nu pot decat sa-mi aduca bucurie.
Eu v-am mai contactat cu ceva vreme in urma (poate mai bine de un an), telefonic, pentru a ma inscrie in asociatie. Pe site nu era trecut IBAN-ul. Dar, spre rusinea mea :oops: nu am mai revenit cu un telefon si nu m-am inscris. Acum este trecut IBAN-ul si ca atare urmeaza ca in curand sa ma inscriu. Am inteles perfect rolul acestei asociatii si nu astept minuni.
Cat despre "eleva" dumneavoastra, am spus "eleva" pentru ca acea doamna (care din pacate nu este in tara), coase minunat, isi prelucreaza singura imaginile si a spus ca a invatat cele mai minunate lucruri de la dvs. Nu neaparat ca de la un profesor, ci ca de la un om de bine, pe care il admira si stimeaza foarte mult.
Si eu admir demult lucrarile dvs. si pe ale ei, si sper in continuare sa ma ridic macar un sfert la nivelul dvs. si al ei.
Larisa

Postby elenazidaru » Tue Jun 09, 2009 11:49 pm

As fi vrut sa stiu, la ce te astepti ca membru al asociatiei ?Ce te determina sa achiti o taxa, sa platesti cotizatii?
Te intreb aceste lucruri pentru ca tocmai mi-am amintit o intimplare haioasa .
Dupa ce am anuntat pe site, ca Asociatia a obtinut invitatia de a participa la tirgul de la Florenta, o doamna pasionata si ea de goblen , fara sa ma contacteze in vre-un fel , s-a inscris in asociatie depunind banii in cont, apoi m-a sunat, intrebindu-ma de unde pleaca autocarul(?) si unde vom fi cazati, caci dumneaiei a platit si e gata de plecare.Am incercat sa-i explic ca taxa si cotizatia pe un trimestru pentru inscrierea in asociatie, nu pot acoperi costurile deplasarii dumneaiei la Florenta, dar are posibilitatea sa expuna acolo un nr.de goblenuri .daca nu poate gasi niste sponsori sa-i plateasca deplasarea.A fost deacord, a venit sa le aduca, numai ca, drept garantie ca le primeste inapoi , a vrut contravaloarea lor( o suma fabuloasa).
Concluzia ei a fost ca aceasta asociatie e o mare excrocherie.
elenazidaru

Return to Galeria goblenistului